Aska­ta­su­na /​Liber­tad!

Gaur egun, edo­zein mota­ta­ko kon­tzen­tra­zio, alda­rri­ka­pen„ paro­dia zein herri baz­ka­riak kalean burutzea (infor­ma­tu, kar­te­lak jarri edo­ta mar­go­ke­ten bidez salatzea beza­la), legez kan­po­ko ekin­tzak bihur­tu dira.

Gai­ne­ra, geroz eta jen­de gehia­go edo­zein argu­dio iraul­tzai­le­tik urrun dagoen pasi­bo­ta­su­na harra­pa­tu­rik aur­kitzen gara. Bidez­koak ez diren egoe­ren aurrean jarre­ra ezko­rrak bar­ne­ratzen ditu­gu. Errea­li­ta­te­tik ihes egin nahian etsi­pe­nean eror­tzen gara. Eta, egu­ne­ro­ko erre­pre­sioaz izu­tu­rik, jazar­pe­nen aurrean ezi­nean geratzen gara borro­ka­tu ordez. Aska­ta­su­naz hitz egi­tea, kalee­tan gure exis­ten­tzia debe­katzen duten bitar­tean, injus­ti­zia bera eta herri borro­ka isi­la­raz­tea da! Egun­ka­riak, irra­ti libreak edo­ta publi­ka­zio alter­na­ti­boak ixtea, komu­ni­ka­zioaz hitz egi­ten duten bitar­tean, far­t­sa bat da!

Ate­ra kale­ra eta pasi­bo­ta­su­na garai­tu. Kalea guz­tio­na den hei­nean, komu­ni­ka­zio­ra­ko bil­gu­nea izan da beti­da­nik, hots, eten­ga­be isi­la­ra­zi­ta­ko alda­rri­ka­pe­nen boz­go­rai­lua. Sala­tu, ospa­tu, oihu­ka­tu, dan­tza­tu, goza­tu eta gurea dena berres­ku­ra­tu! Adie­raz­pen aska­ta­su­na defen­da deza­gun!

Kolek­ti­bo zein per­tso­na ezber­di­nei kalea gurea den gune herri­koia bihur­tze­ko gon­bi­tea luzatzen dizue­gu: Ber­tso­la­riak, musi­ka­riak, mala­ba­ris­tak, dan­tza­riak, antzer­ki­la­riak, mar­go­la­riak, kiro­la­riak etab. Dene­ta­rik eka­rri, iku­rrak, kar­te­lak, pega­ti­nak, musi­ka tres­na eta buru­ratzen zai­zuen guz­tia, izan gai­te­zen sor­tzai­le eta zuze­nak. Eta Maiatza­ren 15ean Bil­bon [Gran Via], arratsal­de­ko 17:00etan elkar ikus­ten baga­ra?

INVITACIÓN

Hoy en día, rea­li­zar en la calle cual­quier tipo de con­cen­tra­cio­nes, paro­dias rei­vin­di­ca­ti­vas, comi­das popu­la­res,… (Al igual que infor­mar, poner car­te­les o denun­ciar median­te las pin­ta­das) se ha con­ver­ti­do en accio­nes delic­ti­vas.

Ade­más, cada vez somos más gen­te atra­pa­da en una pasi­vi­dad que envuel­ve cual­quier razo­na­mien­to rebel­de. Asu­mi­mos acti­tu­des fata­lis­tas ante situa­cio­nes injus­tas, cae­mos en la des­es­pe­ran­za como for­ma de huir de la reali­dad, per­ma­ne­ce­mos impo­ten­tes ante la opre­sión en vez de luchar con­tra ella, ate­mo­ri­zadxs por la repre­sión coti­dia­na. ¡Hablar de liber­tad y prohi­bir nues­tra exis­ten­cia en las calles, es silen­ciar la injus­ti­cia y la lucha popu­lar! ¡Hablar de la comu­ni­ca­ción y cen­su­rar perió­di­cos, radios libres, músi­ca y publi­ca­cio­nes alter­na­ti­vas, es una far­sa!

Sal a la calle y desa­fía la pasi­vi­dad. La calle es de todxs, siem­pre a sido un pun­to de encuen­tro y comu­ni­ca­ción, el alta­voz de las exi­gen­cias con­ti­nua­men­te silen­cia­das. Recu­pe­re­mos el espa­cio que nos roban. Denun­cia, cele­bra, gri­ta, can­ta, bai­la, dis­fru­ta y rei­vin­di­ca. Defien­de la liber­tad de expre­sión.

Con­vo­ca­mos a todxs los colec­ti­vos socia­les, indi­vi­duos, artis­tas, musicxs, mala­ba­ris­tas, dan­tza­ris, tea­trerxs, pin­torxs, ber­tso­la­ris, txa­ran­gas, kiro­la­ris,… a con­ver­tir la calle en nues­tro espa­cio popu­lar. Trae­ros de todo, ban­de­ras, car­te­les, pega­ti­nas, ins­tru­men­tos y todo lo que se os ocu­rra, sea­mos crea­tivxs y directxs. ¿Que os pare­ce si nos vemos el 15 de Mayo en Bil­bo [Gran Via] a las 17:00 de la tar­de?
Ven­ta­na nue­va
Impri­mir todo

Artikulua gustoko al duzu? / ¿Te ha gustado este artículo?

Share on facebook
Share on Facebook
Share on twitter
Share on Twitter

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *