Cree­mos el movi­mien­to revo­lu­cio­na­rio de Eus­kal Herria

El Pue­blo Tra­ba­ja­dor Vas­co ha empe­za­do a reor­ga­ni­zar­se. Estos años que han pasa­do se han hecho muy lar­gos, vien­do como la línea refor­mis­ta cogía el timón del Movi­mien­to de Libe­ra­ción Nacio­nal Vas­co. Hemos esta­do en todos los deba­tes des­de Zutik Eus­kal Herria y hemos con­ti­nua­do luchan­do para inten­tar con­tra­rres­tar esa línea, pero no úni­ca­men­te noso­tros, ha habi­do muchos mili­tan­tes que han esta­do dan­do la bata­lla tan­to a nivel indi­vi­dual como orga­ni­zán­do­se en tal­des de deba­te, de for­ma­ción, etc. Cuan­do un pue­blo está en lucha, aun­que sea en sus momen­tos bajos, siem­pre que­da un res­col­do pres­to a encen­der un buen fuego.

Salu­da­mos la for­ma­ción de Aska­ta­su­na­ren Bidean. Es un sal­to (no sola­men­te un paso) ade­lan­te muy impor­tan­te. Está cla­ro que los refor­mis­tas de todo pelo ata­ca­rán cual­quier colec­ti­vo, cual­quier inten­to de reor­ga­ni­zar­se, de for­mar­se, de movilizarse…

Como dice Lenin:

Refor­mis­tas hay en todos los paí­ses, pues la bur­gue­sía tra­ta por doquier de corrom­per de uno u otro modo a los obre­ros y hacer de ellos escla­vos satis­fe­chos que no pien­sen en des­truir la escla­vi­tud. En Rusia, los refor­mis­tas son los liqui­da­do­res, que renun­cian a nues­tro pasa­do para ador­me­cer a los obre­ros con ilu­sio­nes en un par­ti­do nue­vo, abier­to y legal.

Los refor­mis­tas, y en con­cre­to en Eus­kal Herria los de Sor­tu y com­pa­ñía, cuan­do ven que pier­den terreno, que ya no con­si­guen aca­llar todas las voces que se alzan con­tra su polí­ti­ca recu­rren al insul­to, al ata­que per­so­nal, a estig­ma­ti­zar a las per­so­nas que luchan real­men­te por su pue­blo y que quie­ren vol­ver a reto­mar en sus manos las expe­rien­cias de la mag­ní­fi­ca lucha del pue­blo vas­co para apli­car­las a las con­di­cio­nes actua­les, sin por ello renun­ciar a las líneas maes­tras que han diri­gi­do des­de la V Asam­blea la lucha del pue­blo vasco.

Los expre­sos y exre­fu­gia­dos nos están dan­do una gran lec­ción des­de la hones­ti­dad mili­tan­te, des­de la apor­ta­ción anó­ni­ma, nos lla­man a reto­mar la lucha. como dicen en su documento:

Reafir­ma­mos nues­tro com­pro­mi­so e impli­ca­ción con la lucha a favor de la libe­ra­ción del Pue­blo Tra­ba­ja­dor Vas­co y la estra­te­gia de recons­truc­ción del Movi­mien­to de Libe­ra­ción Nacio­nal, y ayu­da­re­mos y apo­ya­re­mos con todas nues­tras fuer­zas todas las ini­cia­ti­vas a favor de estos objetivos. […]

Que­re­mos hacer un lla­ma­mien­to a todos y todas las mili­tan­tes aber­tza­les y socia­lis­tas revo­lu­cio­na­rias que se iden­ti­fi­can con los obje­ti­vos his­tó­ri­cos del Movi­mien­to de Libe­ra­ción Nacio­nal Vas­co, para que se auto­or­ga­ni­cen pue­blo a pue­blo y barrio a barrio, en asam­bleas o de la mane­ra que mejor les parez­ca, para lle­var ade­lan­te la lucha por la libe­ra­ción nacio­nal y social del Pue­blo Tra­ba­ja­dor Vas­co, en el camino del Esta­do Socia­lis­ta Vas­co. En la lucha para libe­rar a Eus­kal Herria, que cada una y uno tome su pues­to, según sus fuer­zas y deseos.

Tomé­mos­les la pala­bra y que cada cual des­de su ámbi­to comien­ce a cons­truir y a con­fluir para crear el movi­mien­to revo­lu­cio­na­rio de Eus­kal Herria.

Boltxe Kolek­ti­boa

21 de mayo de 2016

Artikulua gustoko al duzu? / ¿Te ha gustado este artículo?

Share on facebook
Share on Facebook
Share on twitter
Share on Twitter

58 respuestas

  1. Aupa, Boltxe! Mikes­ker zuen jarre­ra­ren­ga­tik eta lagun­tza­ga­tik! Ongi erran duzue, erai­ki behar dugu Eus­kal Mugi­men­du Aber­tza­le eta Sozia­lis­ta Iraul­tzai­lea, eta hori, oina­rri-oina­rri­tik, auzo eta herrie­ta­tik, bile­rak, ezta­bai­dak, bil­ku­rak, hitzal­diak, batza­rrak, elkar­tzeak bul­tza­tuz edo­non. Aska­ta­su­na­ren Bidean Batza­rra­ren agi­ria oina­rri bat da, pro­po­sa­men bat, abia­pun­tu bat, Orain jen­deak izan behar du hitza, auto­an­to­la­tu behar dugu eta denon artean iku­si nola jo aurre­ra. Gora Eus­kal Erre­pu­bli­ka Eko­so­zia­lis­ta! Gora Eus­kal Iraultza!

  2. Sois ridicu­los. Ya habeis ser­vi­do al esta­do espa­ñol, pien­so k mas k como mario­ne­tas, cons­cien­te­men­te. Dais asco

    1. Argu­dio eta arra­zoitze bikai­na, Manu! Honek era­kus­ten du Ezker Aber­tza­le Errrfor­mis­ta­ren mai­la poli­ti­ko eta teo­ri­ko negar­ga­rria. Aska­ta­su­na­ren Bidean eta Boltxe kolek­ti­boek Esta­tu Espai­no­la zer­bitzatzen dute­la, eta gai­ne­ra, kons­zien­te­ki? Azken hila­be­tee­tan SOR­TU­ko zuzen­da­ritzak egin dituen gau­zak iku­si ditu­zu? Nork zer­bitza­tu du nor hemen?

      AVTre­kin hitzar­me­nak egin ditue­na nor da hemen? Epai­le espai­nol faxis­ta-monar­ki­koei nork eman die eskua? Nor besar­ka­tu du Ando­ni Ortu­zar bur­ge­sia auto­no­mis­ta bas­ko-espai­no­la­ren agen­te komer­tzia­lak? Nork kon­de­natzen du eten­ga­be zapal­duen eran­tzun bor­tzitza, eta beraz, Esta­tu zapal­tzai­leen bio­len­tzia eten­ga­bea legitimatzen?

      Manu, Aska­ta­su­na­ren Bidean Batza­rra­ren agi­ria ira­ku­rri duzu? Erra­nen dida­zu, mese­dez, zein zatik ema­ten dizun naz­ka eta zergatik?

      Nahia­go dut erri­di­ku­lia egin Eus­kal Iraul­tza­ren defen­tsan, eta Eus­kal Herri Lan­gi­lea­ren aska­pen nazio­nal eta sozia­la­ren alde, eta ez gure prin­tzi­pio guz­tiak banan banan sal­tzea, eta gai­ne­ra horre­taz harro ego­tea eta iara­baz­te­ko bidea hori dela erratea.

      Erre­for­mis­tak eta amo­re emai­leak salatzea gure bete­behar aber­tza­le eta iraul­tzai­lea da. Eus­ka­di­ko Ezke­rra­ren argu­men­tu, jarre­ra eta ibil­bi­dea erre­pi­katzen ari zarete. 

      ASKATASUNAREN BIDEAN, ANTOLATU ETA BORROKATU!

    2. Ladran, lue­go cabal­ga­mos.… y para ven­ta­ja nues­tra, los ladri­dos son pobres y fal­to­nes. Como bien lo demues­tra este imbé­cil de Manu.

      1. ven­ga txa­va­les, a tomar el pala­cio de invierno. Mani de herrial­de de Algor­ta, atra­yen­do y con­ven­cien­do masas

        1. Eta zital­ke­ria iro­ni­ko eta ozpin­du hau sinatzen duzu «pre­soak etxe­ra» ezi­ze­naz? Sar­kas­mo horren erro kla­sis­tak eta kon­trai­raul­tzai­leak age­rian dira, bai­ta pater­na­lis­moa ere… Nork bere auke­rak adie­raz­ten ditu… Oroi­ta­raz­ten dizut pre­soak (etxe­ra­tu nahi ditu­zun horiek ber­be­rak…) GOSE GREBAN dau­de­la. Haien alde­ko eki­men oro inpor­tan­tea da, beren damutzea ezpli­zi­tu­ki eskatzen ez bada, jakina…

          Ani­mo eta aurre­ra, Amnis­tia­ren alde­ko Mugimendua!

          1. Prin­gao. Orain gehien­go sin­di­ka­la dago Fran­tzia­ko kon­tsu­letxea­ren aurrean. Ezker Aber­tza­leak martxa anto­la­tu du Fres­ne­se­ra… zuek jen­dea uxa­tu baino ez duzue egi­ten. Ez zare­te kapaz sare sozie­le­tan ez eta popa­tik ema­te­ko ere. Argaz­ki oso adierazgarria.

          2. Boltxe kolek­ti­bo­ko fun­datzai­lee­ta­ko bat joan zen, hau da, biz­pahi­ru per­tso­na dira. 26 izen gau­za bera adie­raz­te­ko. ElCo­rreo­ren eta Deia­ren por­ta­dak ira­ba­zi ditu­zue, oso ondo, txa­lo bero bat!!!! Ghet­toan ondo bizi da, inork ez zai­tu­la­ko zlan­tzan ipin­tzen. FIN

          3. Kai­xo Moni­ka, Boltxe­ko sor­tzai­le asko joan dira, kon­tu­tan izan Boltxe orain dela 23 urte sor­tu zela eta erre­le­bo ezber­di­nak egon dire­la kolek­ti­boa­ren bar­nean. Kopu­ru alde­tik baka­rrik aipatzea gehia­go gare­la kolek­ti­boan, bai­na ez gara masa era­kun­dea eta ez da gure asmoa. Nor­bai­tek esan­go luke zeo­zer gare­la iku­si­ta batzuen erreakzioa.

          4. Ez dut uste sikie­ra irain bat aur­ki­tu­ko duzu­nik gure edi­to­ria­le­tan, nahiz eta zuk gus­to­ko ez izan.

        2. Pues no creas que ahí hay mucha menos gen­te que en unas cuan­tas manis orga­ni­za­das hace ape­nas unos meses, en mi pue­blo, por la IA de Sor­tu. Y tam­bién podría man­dar fotos, pero sería caer en la mis­ma ridi­cu­lez en la que tú has caí­do. Sabes cuan­tas per­so­nas había en la con­cen­tra­ción sema­nal por [email protected] [email protected] el pasa­do fin de sema­na en alde zaha­rra de Iru­ñea? En todo caso, bien te has abs­te­ni­do de publi­car una foto­gra­fía de la mani orga­ni­za­da por el movi­mien­to proam­nis­tia y cele­bra­da el pasa­do mes de octu­bre. Eres tan sec­ta­ria y tan cutre como tus [email protected] perio­dis­tas de Gara. Lle­váis una carre­ra per­fec­ta para ter­mi­nar sien­do gran­des mani­pu­la­do­res en medios de comu­ni­ca­ción como La Razón o el ABC.

          1. Y pa q lees el GARA? SI. lo k tu quie­ras. Casi 2000 expre­sos fir­ma­ron pa la mani dl 17 d abril. Toma el pala­cio d invierno pero mira pa dtras x si aca­so. No vaya a ser q vayas tu sola. Valiente

          2. Es gra­cio­so lo del pala­cio de invierno, para qué esta sor­tu si no es para tomar el pala­cio de invierno? No se solía decir que naci­mos para ganar?? Muchas veces hemos esta­do a lo lar­go de los años en manis con menos gen­te y eso no nos ha ame­den­tra­do y siem­pre se ha rei­vin­di­ca­do den­tro de la izquier­da aber­tza­le, por lo menos den­tro de lo que fue.

          3. Vale, comen­ta­me por­que las masas no van a votar a EH bil­du como locas, esta cla­ro que noso­tras sien­do cua­tro no hemos podi­do tener nada que ver… más bien da la sen­sa­ción de en la estra­te­gia actual no se va a nin­gu­na par­te, que tam­bien fue el moti­vo de Abian no?

          4. Cdo ten­gais un quin­ta par­te dl apo­yo q el pue­blo trba­ja­dor vas­co ha dado a EH Bil­du, hablamos

          5. Menos mal que las con­di­cio­nes para que poda­mos hablar no las pones tú Moni­ka, por­qué la quin­ta par­te? Para poder expre­sar­nos crea­mos esta pági­na. Las comu­nis­tas no tene­mos mie­do a ser mino­ria cuan­do toca, pero vamos a tra­ba­jar siem­pre para orga­ni­zar la lucha por una eus­kal herria inde­pen­dien­te y socia­lis­ta. Hablas como si EHBil­du fue­se una fuer­za hege­mó­ni­ca y no lo es, tam­bien es mino­ría. El movi­mien­to que nece­si­ta­mos tie­ne que lle­gar a ser bas­tan­te más masi­vo que EHBil­du, y no en votos, sino en cual­quier ambi­to. Boltxe no es un par­ti­do ni de masas ni de van­guar­dia, ese papel le corres­pon­de al Pue­blo Tra­ba­ja­dor, esa tarea esta por reha­cer­se y el paso de el pasa­do fin de sema­na va a nues­tro enten­der en ese camino por eso lo salu­da­mos, y aun­que a algu­nas os moles­te y que­rais des­le­gi­ti­mar­nos y cohar­tar­nos, tene­mos el dere­cho y el deber de expre­sar­lo. El MLNV duran­te 50 años ha con­se­gui­do que este pue­blo siga con vida, dejan­do mucho en el camino pero toda­via no hemos con­se­gui­do aca­bar con las opre­sio­nes nacio­nal y social que ponen en peli­gro a los habi­tan­tes de este peque­ño pais. El camino que ha empren­di­do la direc­cion actual de la izquier­da aber­tza­le rom­pe con la linea his­to­ri­ca dejan­do en el camino a gran par­te de la mili­tan­cia y median­te el dis­cur­so tac­ti­cis­ta se ale­ja de los obje­ti­vos estra­te­gi­cos, que son los deci­si­vos. A nues­tro enten­der hay que recu­pe­rar los ele­men­tos que han hecho que el MLNV haya sido un movi­mien­to poli­ti­co exi­to­so y efi­caz que la actual direc­cón denos­ta como ha que­da­do cla­ro en Abian (y en más oca­sio­nes…) y reor­ga­ni­zar el movi­mien­to de libe­ra­ción de carac­ter revolucionario.

          6. Es lo que yo le decía a Moni­ka antes. Yo he esta­do en mani­fes­ta­cio­nes orga­ni­za­das por la IA en las que jus­to está­ba­mos las sufi­cien­tes per­so­nas para suje­tar la pan­car­ta. Enton­ces para per­so­na­ji­llos como Moni­ka éra­mos [email protected] herri­ko­se­mes; el orgu­llo patrio eus­kal­dun del sur de Eus­kal Herria… Y aho­ra ya ves, de aque­llo y sin haber sido [email protected] quie­nes hemos cam­bia­do de ban­do, hemos pasa­do a estar, para el par­ti­do lite­ral­men­te «fue­ra de la Izquier­da Aber­tza­le» (ya se creen has­ta con el poder para dar y qui­tar car­nets de buen aber­tza­le). Y para [email protected] borre­gos como Moni­ka, un exce­len­te ejem­plos de como mani­pu­lar el reba­ño de tal for­ma que el bali­do sue­ne a coro, [email protected] [email protected] [email protected] del dia­blo per­so­ni­fi­ca­do en el mar­xis­mo, leni­nis­ta a más inri.

          7. Si todo es cues­tión de can­ti­dad y tama­ño, creo que habrá que dar­le enton­ces la razón al PNV, UPN, PP y PSOE. Sólo en votos ya nos tri­pli­can. Sabes [email protected] fachas ‑sólo en Eus­kal Herria- fir­ma­ron en la pla­ta­for­ma «Chan­ge» con­tra del dere­cho al abor­to? Pues nada, ten­dre­mos que reco­no­cer pues que, por can­ti­dad, tie­nen abso­lu­ta­men­te toda la razón.

          8. Bien, x mi ter­mi­na­da la dis­cu­sion. voso­tros a lo vues­tro y noso­tros a lo nues­tro. Suer­te. Agur

          9. Ale ba! vuel­ve a meter la cabe­za en el zulo. Mi hijo, cuan­do no le intere­sa escu­char, se mete los dedos en las orejas.

          10. Pla­nes con­tra­in­sur­gen­tes d los ser­vi­cios d inte­li­gen­cia espa­ño­la en EH: infil­tra­dos tipo El Lobo. Plan ZEN: GAL y Ges­to x la Paz y su finan­cia­cion. II PLAN ZEN: ATA (disi­den­cia fic­ti­cia apo­ya­da x medios tipo Vocen­to, finan­cia­da cwon fon­dos reser­va­dos y pro­te­gi­da x la GC, posi­ble­men­te se hara una repre­sion sel­ti­va y cdo cnven­ga para la estra­te­gia d dsgas­te dl inde­pen­dewm­tis­mo. COROLARIO: ATA es un enemigo

  3. Espai­nol ede­rrean berri­ro Boltxekoak.…Mikel Erro jau­na!, kris­ton ari­ke­ta inte­lek­tual gisa (izen ezber­di­ne­kin) mezu ber­di­na zabaltzen…ah, ah…«esan agi­rian esa­ten dene­tik zer­tan ez zau­den ados…».kriston haus­nar­ke­ta inte­lek­tua­la, txo!!!!. Esa­ten duzue­naz baino esa­ten ez duzue­naz nago ni oso haserre.Hala, esa­ten duzuen borro­ka arma­tua­ren garai buka­tu behin­goz eta beti­ra­ko. Borro­ka da bidea esa­ten duzue ( horre­tan dihar­du­gu nire bizitza­ko 43 urte, eta 58 dauzkat).Baina zer da borro­ka? Zer­ta­ra­ko borro­ka­tu?. Ze ardu­ra zuzen dute zue­kin buru dabitl­za­nak adi­bi­dez Loio­la­ko nego­zia­zioen porrotean.…zer egin behar da ira­ba­zi ezin bada?.Independentzia eta sozia­lis­moa lor­tu arte ez dago amnis­tia­rik (beraz hori lor­tu arte pre­soak gar­tze­lan damu­tuak izan ez nahi ez bada?).Nolatan duzuen aur­pe­gia 2.000tik gora­ko pre­so eta erre­pre­sa­lia­tuen iritzia­ren gaien­teik erre­for­mis­ta, dama­tu eta abar …esa­tea­re­kin irai­nik eta kri­ti­ka pers­to­na­lik nahi ez omen duzuen horiek Rufi/​fernado Barre­na dei­tu dio­zuen bidea­ri.… ( ez ote du bide honek Iñi­go Irui­nen babesa?)…

    Segi jota ke, zuen irudiarekin…baina bakoitza ez da baka­rrik esa­ten due­na­ren ardu­ra­dun, esa­ten due­na­ren ondo­rioen ardu­ran bai­zik ere…eta zuek poli­ti­ka­ren polit­ka­ren ondo­rioak latzak zein­tzuk dira?

    1. «Zer egin behar da ira­ba­zi ezin bada?»

      Ba hasi pen­tsatzen ira­baz­ten ahal dela, eta derro­tis­moan ez erori…

      Eta batez ere, ez eman amo­re eta erren­di­tu musu­truk kla­se eta nazio etsaen aurrean. Eta gai­ne­ra, ez erran estra­te­gia era­gin­ko­rra asma­tu duzuela.

      Adi­bi­dez.

      1. Erraz eran­tzun duzu, Zer egin ira­ba­zi ezin bada? ( bes­te gal­de­rei ez die­zu eran­tzun, eta ez dizut hemen zure burua audien­tzia nazioa­na­len esku­tan uzte­ko eska­tu­ko, beraz lasai ez dida­zu eran­tzun behar).…Ezin bada ira­ba­zi Mikel?,irabazi egin behar dugu­nez bai ala bai, beti­ko dis­kur­tsoa alda­tu egin behar da, beti­ko tak­ti­ka alda­tu egin behar da, aurre­ra egin behar dugu­la­ko eta ez beti­ko egia­re­kin zerua irabazi…jotake ira­ba­zi arte, borro­ka da bide bakarra,baina piku­ta­ra pos­tu­reo merkeak,

    2. Jone!Barkatu tonoan pasa­ten banaiz,baina nik ere tri­pak ditut.…MESEDEZ», Inde­pen­den­tzia eta sozia­lis­moa lor­tu arte ez dela amnis­tia­rik egon­go dio­zu, izan dai­te­ke, bai­na Rufi bidea­re­kin pre­so gehie­nak gera­tu­ko dira gar­tze­lan zigo­rrak guz­tiz bete arte, bali­te­ke borro­ka arma­tuan ari­tu ez diren batzuk ate­ratzea, gai­non­tze­koak espai­niar lege­dia onar­tu­ta, kri­mi­na­leei ezar­tzen zaien zigo­rra onar­tu­ta, porro­ta onar­tu­ta… gartzelan. 

      Ez dakit nola lokar­tu zai­tez­keen lasai horrela…«izan daiteke».…..mesedez Inde­pen­den­tzia eta sozia­lis­moa lor­tu baino lehen behar ditu­gu pre­so GUZTIAK etxean edo ez ditu­gu ¡zango.….…zure dis­kur­tsoa «oho­rez­ko matri­lu­la­re­kin» idatzi dezaket,baina naz­ka ema­ten dit ( eta egu­ne­ro­ko ekar­pe­na egi­ten dut,betiko markoetan)…borroka arma­tua­ren garaia amai­tu zen,betirako (¿¿¿¿?????) eta goa­zen urratsak ema­te­ra.…..( esan deza­la zure lagun Jon Iurre­ba­sok zelan errraz­tu zuen Loio­la­ko negoziaziotan,presoen etxeratzea,edo boltxe-ko lite­ra­tu­ra mer­kea eli­ka­tu zuen (duen).…patxoak

  4. Ezta­bai­da honek zer­bait argi utzi badu, ene ustez, erre­for­mis­ten ahu­le­zia teo­ri­ko eta argu­men­ta­ti­boa da. Larun­ba­tean Aska­ta­su­na­ren Bidean-ek sala­tu zuen, publi­ko­ki, frak­zio opor­tu­nis­ta batek Ezker Aber­tza­lea­ren kon­tro­la har­tu due­la, Eus­kal Nazio Aska­pen Mugi­men­dua bere hel­bu­ru eta prak­ti­ka his­to­ri­koe­ta­tik des­bi­de­ra­tu nahian. 

    Honi eran­tzun behar zaio, eta ez Algor­tan zen­bat jen­de elkar­tu zen. Hori ezta­bai­da des­bi­de­ratzea da, ara­zo nagu­sia ezku­tatze­ko: SORTU era­bat mur­gil­du dela erre­for­mis­moan eta sis­te­man, eta hor­tik era­man nahi due­la ENAM guztia.

    Bil­bon adie­ra­zi zen, datu eta date­kin, bur­ge­sia txi­kia­ren ele­men­tu opor­tu­nis­ta eta ins­ti­tu­zio­na­lis­ta batzuk Inpe­ria­lis­moa­ren oina­rri kon­train­tsur­gen­teak onar­tu zituz­te­la, inola­ko ezta­bai­da­rik gabe, Geor­ge Mit­chell sena­ta­ri yan­kia­ren prin­tzi­pioak. 2009ko aza­roa­ren 14an, teo­rian ezta­bai­da baten erdian. Eta Ezker Aber­tza­lea­ren ize­nean egin zuten, inola­ko lotsa­rik gabe.

    Hone­taz ezta­bai­da­tu behar da, eta utzi «prin­gao», «ridícu­los», «mario­ne­tas», «ser­vi­do­res cons­cien­tes del Esta­do espa­ñol», «ez zare­te kapaz sare sozie­le­tan ez eta popa­tik ema­te­ko ere», «dais asco», «valien­te», «pos­tu­reo mer­keak» , «boltxe-ko lite­ra­tu­ra mer­kea»… eta horre­la­ko per­lak, zuen mai­la per­tso­nal eta inte­lek­tua­la argi uzteaz apar­te, ezta­bai­da­ri deus ere ekar­tzen ez diz­kio­ten hitzak.

    Berri­ro diot: 2009az geroz­tik aurre­ra era­man den estra­te­gia erre­for­mis­ta izan da, bai ala ez? Eta honek nora gara­matza? Hori da ezta­bai­da poli­ti­koa­ren mui­na, gai­non­tze­ko guz­tia SOR­TUk hain ongi sald­tzen duen kea da.

    1. Nire alde­tik ez dago ezba­bai­da gehia­go­rik. Las­ter ElCo­rreok bes­te por­ta­da bat eskai­ni­ko dizue. Bes­te barik, zor­te on. Zuek zue­na­ri. Guk gureari.

      1. Eta zein da zeu­rea? Sor­tu­ren estra­te­gia­re­kin ez dau­den alde Eus­kal pre­so Poli­ti­koen argaz­kiak baz­ter­tu? Hala egin zenu­ten atzo Erre­kal­de­ko Herri­kon, Daniel Pas­tor argaz­kia­re­kin. Hipokritak!!!!!!!!!!!

        1. Sare guz­tie­tan dagoen eta eza­gu­na den psi­ko­pa­ta zara (ati­ke­tim­por­ta edo Asier Zalo­na). Dani bere boron­da­tez (eta bere boron­da­tea erres­pe­tatzen dugu) joan zen EPPK­tik, eta Sor­tuk bere fami­lia­re­kin hitz egin eta gero, era­ba­ki guz­tiz logi­koa har­tu zuen. Ez dago ados Sor­tu­re­kin, beraz, ez dau­ka zen­tzu­rik bere argaz­kia Sor­tu­ren egoitza batean egotea.

          1. Herri­ko Taber­nak SOR­TU­ren egoitzak dira? Noiz­da­nik? Azal­du­ko dida­zu hori hobe­ki, mesedez?

          2. Ezker Aber­tza­lea­re­kin bat dato­ze­ne­bak dira, zehatz-mehatz Ernai, Sor­tu eta LABen ildoa­re­kin bat dato­rren jen­dea­re­na. Dani bere kaxa lotu da kan­poan. Ez dago bes­te azal­pe­nik. Ez dut luze jo nahi­gai honen ingu­ruan. Bere kaxa, bere kabuz eta bere boron­da­tez gera­tu da kan­poan. erres­pe­tu osoz. Eta pri­me­ran uler­tzen duzu

          3. «Nire alde­tik ez dago ezba­bai­da gehia­go­rik. Las­ter ElCo­rreok bes­te por­ta­da bat eskai­ni­ko dizue. Bes­te barik, zor­te on. Zuek zue­na­ri. Guk gureari!

            Antza denez iritziz alda­tu zara eta poz­ten naiz.

            Bai, oso ongi uler­tzen dut Dani Pas­to­rrek egin due­na, eta ni ere ziur aski, gau­za bera egin nukeen EPP­Kren ize­nean batzuk Ger­ni­ka­ko Akor­dioa sina­tu zuten egu­nean. Edo­ta saia­tu­ko nin­tza­te­keen kolek­ti­boan era­ba­ki eskan­da­la­ga­rri hori ezta­bai­datzen, Anda­lu­zia­ko esoetxe­ren batean saiatzen ari diren beza­la­xe, momen­tu­ze­maitza han­di­rik gabe… Aska­ta­su­na­ren Bidean-en ize­nean min­tza­tu den mili­tan­tea berri­ki aipa­tu du afe­ra hori…

            Begi­ra, Moni­ka, ni nafa­rra naiz eta Herri­ko Taber­nen fun­tzio­na­men­dua ez dut eza­gutzen. Argaz­kia ken­tzea­re­na era­ba­ki kolek­ti­boa izan da? Jen­dea­re­na, Herri­ko Taber­nan par­te har­tu duten guz­tie­na? Ala SOR­TUk era­ba­ki du? LABek? ERNAIk?

            Ezker Aber­tza­lea SORTU, LAB eta ERNAI dira? Eta gai­non­tze­ko guz­tiok zer gara, Eskuin Aber­tza­lea, ala?

          4. Endre­datze­ko gogo­rik ez dau­kat. Ez da izan argaz­ki bat ken­tzen den lehen aldia. Nik zorio­nez oso ondo eza­gun­tzen dut zelan fun­tzio­natzen duten herri­koek eta argi dago era­ba­ki kolek­ti­boa dela. Ez naiz endre­da­tu­koez­ta­bai­da hone­tan. Dani kan­poan gel­di­tu da, bere boron­da­tez, ondo. Guk EPPK sus­tatzen dugu eta hala­xe da, bes­te­rik gabe. .

          5. Hori lapu­rre­ta da Moni­ka, herri­koak nor­ma­lean apor­ta­zio eta kuo­ten bidez sor­tu ziren, kul­tur elkar­tee­tan anto­la­tuak leku asko­tan (herriz herri pro­ze­su horiek modu ezber­di­ne­tan eman dira nos­ki), beraz ezin dira sor­tu­re­nak izan, herri batza­rra­re­nak agian bai. Iriz­pi­dea bal­din bada ados ego­tea, aka­bo, horre­la argi gel­ditzen da ze nola­ko pro­ze­su auto­kri­ti­koa eman duzue azken hila­be­teo­tan, ados ez dau­de­nak kanpora…
            PD: Dani ez dago bere kaxa, are gutxia­go kan­poan, pre­so polit­koa iza­nik, kon­pre­me­zuan argi gel­di­tu­ta herria­ren elkar­ta­su­na eta mai­ta­su­na jaso­ko du.

          6. Ner­bios­ten zaren bakoitzean irain­ka eta sakre­ka aritzen zara, Moni­ka… Ezta­bai­da hau poli­ti­koa da, eta hasie­ra­tik zakar­ke­ria, ber­tze­rik ez duzu era­kutsi. Eta bar­ka­tu, bai­nan zuk ez duzu era­ba­kitzen noiz bukatzen den elka­rriz­ke­ta hau, lehe­na­go gau­za bera erran bai­tu­zu, eta berriz azal­du baitza­ra zeu­re iritziak ema­te­ra. Oso ongi idu­ritzen zai­da­na, bertzalde…

            Hori bai, ez dut uste inork irain­du zai­tue­nik hemen, ez bede­ren zuk era­bi­li­ta­ko ter­mino matxis­ta eta homo­fo­boe­tan… Zeu­re mai­la argi utzi duzu…

            Ah, eta Cata­lun­ya aipatze­ko, ezta­bai­da ez da nore­kin dituen harre­man poli­ti­koak gaur egun CUPek, bai­zik eta ea eus­kal CUP sor­tu­ko ote den… Hau da, Herri­tar Bata­sun Iraul­tzai­lea… Ni baiez­koan nago, eta zuk uste duzun baino lehe­na­go. Ondo­ren, CUPek nahi due­na egi­nen du, jaki­na. Ezta­bai­da­ren mui­na da EHBil­du ondoan ber­tze anto­la­kun­de inde­pen­den­tis­ta eta sozia­lis­ta sor­tu­ko dela, eta Aska­ta­su­na­ren Bidean horre­ta­ra­ko lehen urrat­sa izan dela. Hori da kontua.

          7. Nik nek era­ba­kitzen dut txa­ku­rrei biz­ka­rra noiz eman­go. Txakurrak
            zare­te, esta­tuak sorra­ra­zi­ta­ko txa­ku­rrak, inde­pen­den­tis­moa suntsitzeko.
            Eta Erro­mak ez ditu trai­do­reak ordain­tzen. Judas hutsak zarete,
            min­gos­tuak, samin­duak, laz­tuak, garraz­tuak eta ozpin­duak. Hienak.
            Sufrimendutik
            ata­rra­men­dua ate­ratze­ko jen­di­la­jea. Jen­de modun zare­te. Estatuaren
            zer­bitzu­pe­ko men­de­koak. Ondo ordain­du­ta. Eta gai zare­te pre­soak euren
            ingu­ru­ne afek­ti­bo­tik ate­ratze­ko, pre­soak euren erro­tik eta sus­trai­tik ate­ratze­ko, gaz­te bat deserrotzeko.
            Zara­ma inhu­ma­noa zare­te. Ego­la­trak eta sal­duak. Nik neuk erabakitzen
            dut noiz amai­tu eta orain da. His­to­riak eta herriak epai­tu eta zigor­tu­ko zai­tuz­te trai­do­re eta judas
            legez. EHko his­to­ria­ren zabo­rron­tzian gera­tu­ko zare­te, gure herria­ren lotsa­ra­ko. Eta ondo­ren­goei auzo­lot­sa hori eztu­ta­tu­ko diegu.

          8. Ai, Moni­ka! Zure per­len kata­lo­goan ber­tze harri­bitxi batzuk gehi­tu ditu­zu: «txa­ku­rrak», «trai­do­reak», «Judas», «hie­nak», «jen­di­la­jea», «zara­ma inhu­ma­noa», «ego­la­trak», «sal­duak»… eta ber­tze hamai­ka holako…

            Begi­ra zure buru­za­gi izan den Hasier Arrai­zek zer dioen:

            «Bai, luba­kia­ren bes­tal­dean egon dena­ri hori hela­ra­zi nahi nion. Bes­tea­ri giza­ta­su­na ken­du dio­gu, eta gai­non­tze­ko guz­tiek ere egin dute. Iru­di­tu zai­gu une­ren batean bes­tea­ren giza esku­bi­deak ez zire­la ezin­bes­te­koak, eta, hori egin dugu­nean, guk ere giza­ta­su­na­ren zati bat gal­du dugu. Nor­be­ra­ren sufri­men­duak itsu­tu­ta egon gara.»

            Hori faxis­ta eta tor­tu­ratzai­le espai­no­lei erran die, eta begi­ra zuk zer erra­ten digu­zun. Mmmm. Oso adie­raz­ga­rria. Eus­kal aber­tza­le eta sozia­lis­ta iraul­tzai­leei irai­nak eta mes­pre­xuak, sis­te­ma espai­no­lis­ta eta kapi­ta­lis­ta­ren ordez­ka­riei, aldiz, eskua luzatu…

            Eta gero erra­nen duzue ez zare­te­la sis­te­man integratu?

          9. Psi­ko­pa­ta? Hori ez dida­te orain arte esan, bai­na «argu­dio inteligente«en zakuan sar­tu­ko dut. 

          10. Herri­ko taber­nak ez dira Sor­tu­re­nak, ez zituen sor­tuk sor­tu, auzo eta herri­ko proiek­tuak dira, apor­ta­zio eta kuo­te­kin sor­tuak nor­ma­lean. Dani nahiz eta EPPKn ez egon ara­zo poli­ti­koe­ga­tik pre­so poli­ti­koa­ren izae­ra dau­ka, gai­non­tze­koak beza­la eta elkar­ta­su­na adie­raz­te­ko argaz­kia auzo­ko herri­ko taber­na egon behar­ko litza­te­ke nire ustez. Dena dela ezta­bai­da eta era­ba­ki kolek­ti­bo herri­ta­rra eman behar­ko litza­te­ke hori tra­tatze­ko eta ez komi­sa­rioen bidez.

      2. Ongi idu­ritzen zait, Moni­ka. Behin eta berriz erran dut: Cata­lun­yan bi anto­la­kun­de inde­pen­den­tis­ta dau­de. Bata, zaba­la eta (momen­tuz) hege­mo­ni­koa, Junts pel Sí, non elkar­tzen diren bur­ge­sia subira­nis­ta (CDC), eta sozial­de­mo­kra­zia inde­pen­den­tis­ta, (batzuk ezker kata­lan-espai­no­le­tik iritsiak ‑Rovi­ra eta ber­tze zen­bait Ini­cia­ti­va-tik eto­rri ziren- bes­tze batzuk inde­pen­den­tis­mo aber­tza­le kata­la­ne­tik ‑ERC eta inde­pen­den­te aunitz) EHBil­du eske­ma horre­tan sar­tzen da: EA-Alter­na­ti­ba-Ara­la­r/­Sor­tu-.

        Ber­tzal­de, bada ber­tze indar bat anti­ka­pi­ta­lis­ta, anti­pa­triar­ka­la, antin­pe­ri­lais­ta: CUP. Harre­ma­nak ez dira beti onak, bai­nan ados dau­den gau­ze­tan elka­rre­kin joa­ten dira. Eta noiz­bait Erre­pu­bli­ka Kata­la­na sor­tzen bada, elka­rren artean erai­ki­ko dute, eta elka­rren arte­ko kla­se borrokan.

        Ber­din ger­ta­tu­ko da Eus­kal Herrian ere. EHBil­du indar inde­pen­dem­tis­ta zabal eta hege­mo­ni­koa da, plan­te­amen­du mode­ra­tu, ins­ti­tu­zio­na­lis­ta eta erre­for­mis­te­kin, eta las­ter ala beran­du ENAM berre­rai­ki­ko da, eta «eus­kal CUP», hau da, Herri­tar Bata­sun Berria sor­tu­ko da. Anti­ka­pi­ta­lis­ta, anti­eu­roa eta anti OTAN, eko­so­zia­lis­ta, femi­nis­ta, sozia­lis­ta iraul­tzai­lea, antin­pe­ria­lis­ta, asan­blea­rioa, inde­pen­den­tis­ta… XXI men­de­ko Herri Bata­su­na. Nola­bait errateko…

        Ongi dio­zun beza­la, zuek zeue­na­ri ekin, eta guk geu­rea­ri. Eta bakea eman elka­rri eta goa­zen borrro­katze­ra denok, Eus­kal Herria askatze­ko bidean elkar­tu­ko gara!

        Izan ongi! Gaiz­ki erra­nak bar­ka­tu eta ongi erra­nak gogoan hartu…

        1. Eta gau­zatxo bat. CUPen erre­fe­ren­tzia EHan Sor­tu da. Ber­ton egon dira David Fdz eta Anna Gabriel Sor­tu eta Ezker Aber­tza­lea sus­ta­tuz eta babes­tuz. Are gehia­go, Alter­na­ti­bak eta Sor­tuk dituz­te adis­ki­dan­tza harre­ma­nak CUPekin.

          1. David Fer­nan­dez eta Anna Gabriel baka­rrik dira CUP? Mila­ka mili­tan­te dituz­te… Dene­kin banan banan hitz egin duzu? Bada­ki­te zer pen­tsatzen duten Eus­kal Herri­ko egoe­raz? SORTU CUPen erre­fe­ren­tea dela Eus­kal Herrian? Noiz arte? Egin itzu­li­ño bat Cata­lun­ya alde­ra eta hitz egin oina­rri­ko mili­tan­te­ekin, behar­ba­da ‑agian- sor­pre­satxo bat har­tu­ko duke­zu… Gau­za bat era­ku­neen arte­ko harre­man ins­ti­tu­zio­na­lak, eta ber­tze bat mili­tan­te­ek bene­tan pen­tsatzen dute­na, batez ere EHBil­duk Euro­pa­ko hau­tes­kun­dee­tan egin zue­na egin ondoren…

          2. Mutil lagu­na kata­la­na dau­kat, CUPe­koa, mese­dez ez endre­da­tu. Itsua­re­na egin, ez iku­sia­re­na egin errea­li­ta­tea­ren aurrean. Eta doze­na­ka lagun ditut PPCCn, gehie­nak CUPe­koak (batzuk ERAC­koak era, ber­tan pasatzen ditut udak) eta horiek dira David eta Anna auke­ra­tu zituztenak.

          3. Ongi da. Min­tza­tu­ko gara urte­be­te barru. Izan ongi. 

            Ah, eta endre­da­tu, endre­da­tu… Oroi­ta­raz­ten dizut ezta­bai­dan zehar erran­da­ko hitzak, badaez­pa­da. Orain lasaia­go zau­de, antza denez… «Utzi «prin­gao», «ridícu­los», «mario­ne­tas», «ser­vi­do­res cons­cien­tes del Esta­do espa­ñol», «ez zare­te kapaz sare sozie­le­tan ez eta popa­tik ema­te­ko ere», «dais asco», «valien­te», «pos­tu­reo mer­keak» , «boltxe-ko lite­ra­tu­ra mer­kea»… eta horre­la­ko per­lak, zuen mai­la per­tso­nal eta inte­lek­tua­la argi uzteaz apar­te, ezta­bai­da­ri deus ere ekar­tzen ez diz­kio­ten hitzak.

            Sarri artio!

  5. Ez. Nik era­ba­kitzen dut txa­ku­rrei biz­ka­rra noiz eman­go. Txa­ku­rrak zare­te, esta­tuak sorra­ra­zi­ta­ko txa­ku­rrak, inde­pen­den­tis­moa sun­tsitze­ko. Eta Erro­mak ez ditu trai­do­reak ordain­tzen. Judas hutsak zare­te, min­gos­tuak, samin­duak, laz­tuak, garraz­tuak eta ozpin­duak. Hie­nak. Sufri­men­du­tik ata­rra­men­dua ate­ratze­ko jem­di­la­jea. Esta­tua­ren zer­bitzu­pe­ko men­de­koak. Ondo ordain­du­ta. Eta gai zare­te pre­soak euren ingu­ru­ne afek­ti­boa ate­ratze­ko. Zara­ma inhu­ma­noa. Ego­la­trak eta sal­duak. Nik beuk era­ba­kitzen dut noiz amai­tu eta orain da. Txa­ku­rrak eta judas, EHtik kanpora. 

    ha sufri­do muchos des­pre­cios y eso le ha amar­ga­do: asko­tan gutxietsi dute eta horrek samin­du egin du

    3

    v.tr. (fig.) hon­da­tu, izo­rra­tu; zapuz­tu; ozpindu

  6. Ez. Nik era­ba­kitzen dut txa­ku­rrei biz­ka­rra noiz eman­go. Txakurrak
    zare­te, esta­tuak sorra­ra­zi­ta­ko txa­ku­rrak, inde­pen­den­tis­moa suntsitzeko.
    Eta Erro­mak ez ditu trai­do­reak ordain­tzen. Judas hutsak zarete,
    min­gos­tuak, samin­duak, laz­tuak, garraz­tuak eta ozpin­duak. Hienak.
    Sufri­men­du­tik ata­rra­men­dua ate­ratze­ko jem­di­la­jea. Estatuaren
    zer­bitzu­pe­ko men­de­koak. Ondo ordain­du­ta. Eta gai zare­te pre­soak euren
    ingu­ru­ne afek­ti­boa ate­ratze­ko. Zara­ma inhu­ma­noa. Ego­la­trak eta salduak.
    Nik beuk era­ba­kitzen dut noiz amai­tu eta orain da. Txa­ku­rrak eta judas,
    EHtik kanpora.

  7. Hom­bre, por aho­ra el úni­co que aquí ha reco­no­ci­do públi­ca­men­te sus nego­cie­tes con el esta­do ha sido Per­nan­do Barre­na. Lo dejó bien cla­ro duran­te el jui­cio a los 35 dete­ni­dos de Segu­ra. Habló de nego­cios con Rubal­ca­ba. No dijo cua­les; aun­que ya los vamos per­fi­lan­do poco a poco: la entre­ga uni­la­te­ral de todo el haber revo­lu­cio­na­rio y disi­den­te del pue­blo vas­co. Y posi­ble­men­te, tam­bién, en esa estra­te­gia nego­cia­da entre el esta­do y Sor­tu esté inclui­da la crea­ción de per­fi­les calum­nia­do­res como el que tu repre­sen­tas, Monika.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *